Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

FISTIKLI MUHALLEBİ

FISTIKLI MUHALLEBİ



MALZEMELER

2 bardak süt

1.5 su bardağı su

yarım çay kaşığı tuz

bir bardak pirinç unu

1.5 su bardağı toz şeker

yarım kahve fıncanı nişasta

200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı



HAZIRLANIŞI

Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.

Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün. Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP