Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Erikli Sütlaç

ERİKLİ SÜTLAÇ



1 su bardağı ayıklanmış kuru üzüm

1 çay bardağı pirinç

2 çorba kaşığı pirinç unu

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 fiske tuz

1 adet yumurta



Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar su konur. Kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir. Tencereye yumurta, tuz ve şeker konur iyice çırpılır. Sonra süt ve pirinç unu eklenir biraz daha çırpılır. Haşlanmış pirinç katılır, orta ateşte ısınana kadar karıştırılır. Tam kaynamadan kuru erik ilave edeilir. Göz göz olana kadar pişirlir. Kaselere paylaştırılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP