Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kesme Muhallebi

KESME MUHALLEBİ



5 su bardağı süt

2 çay bardağı pirinç unu

2 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

2 adet yumurta



Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir. Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır. 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır. Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır. Uygun büyüklükte Borcam yağlanır. Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir. Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP