Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kabaklı İrmik Tatlısı

KABAKLI İRMİK TATLISI



1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ince irmik

1 paket vanilya

Ayrıca:

2 dilim bal kabağı

1 çay bardağı şeker



Önce kabak rendelenir. Üzerine şeker ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Başka bir tencereye süt, şeker, irmik konur ve göz göz olana kadar pişirilir. Sonra kabak ve ve vanilya katılır, karıştırılır. Islatılmış Borcam'a dökülür, düzeltilir. Buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi günü kare kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP