Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KAYMAKLI GÜLLAÇ

KAYMAKLI GÜLLAÇ



6 yaprak güllaç

50 gram yeşil fıstık

1 lüle kaymak

30 adet kesmeşeker

3 bardak süt

Yeteri kadar gülsuyu.



Bir buçuk bardak süt ile otuz adet kesmeşeker küçük bir tepside kaynatılır. Geri kalan bir buçuk bardak soğuk süt, bir tepsiye dökülür, bir yaprak güllaç yansı sütle ıslanıp içine kaymak konur. Bohça gibi sarılıp kaynamış şekerli sütün içine bırakılır. Böylelikle güllâç yaprakları tamamlanır. Üzerine gülsuyu, kıyılmış yeşil fıstık top top bırakılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP