Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KAZANDİBİ

KAZANDİBİ



MALZEMELER:

1 litre süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım paket vanilya

3- 4 çorba kaşığı pudra şeker



YAPILIŞI:

1- Süt şekerle kaynatılır.

2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.

3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.

4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.

5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için).

6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Kazandibi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------







ML® Kazandibi (görsel)






0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP