Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KREM VANİLİN

KREM VANİLİN



MALZEMESİ

1 kg. kaynar süt

4 yumurta

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 çay fincanı tozşeker

3 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

vanilya

limon kabuğu rendesi



YAPILIŞI

Süt ve fındık haricindeki bütün malzemeyi karıştırıp üzerine kaynar süt ilâve ediniz. Ağır ateşte 5 dakika kaynatınız. Ilık iken fındığın yarısını, vanilinin içine koyup karıştırınız. Sonra kâselere boşaltılan vanilin soğuyunca üzerlerine fındık içi serpip servis yapınız.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP